Få billigare sushi med ett kreditkort för mat

Sushi är en maträtt och ett konstverk som bör tillagas på de allra bästa råvarorna för att få ett perfekt resultat. Detta resulterar i att priset på en riktigt bra sushi är högt – men det är det värt! Men det går även att få till en billigare och nyttig sushi som du till och med får cashback på.

 

Fina råvaror ger god smak på sushin

Det säger sig självt att dyra råvaror ger en dyr produkt, men det ger också en otroligt god smak. Det finns sushibitar som kostar så mycket som 50 kronor styck. Det finns också sushi som är betydligt mycket dyrare än så. Man brukar äta runt 10 till 15 sushibitar per måltid så det blir ett högt pris men för den som har råd så är det verkligen ett tips att testa på en dyrare sushi – du kommer inte att bli besviken.

För billigare alternativ finns det sushi där en portion kostar runt hundra kronor. Denna sushi kan vara god även den, men det går inte att mäta med en finare sushin. Många asiatiska buffer har en liten sektion med sushi och de buffeerna brukar oftast kosta runt 100 till 150 kronor på lunchen.

 

Äkta wasabi är sällsynt

Wasabin som serveras på sushirestauranger och säljs i affären innehåller väldigt sällan äkta wasabirot. Istället är den baserad på pepparrot och har färgämnen för att få den gröna färgen. Men äkta wasabi är mycket godare och på en finare sushirestaurang är det alltid äkta wasabi som serveras. Alla råvaror är i högsta klass, inte bara själva sushin utan även tillbehören.

 

Så får du en billigare sushi men behåller den höga kvaliteten

Det går att göra riktigt god sushi hemma. Det krävs lite övning för att få in snitsen och för att få bitarna fina, men när du väl lyckas kommer du aldrig att återgå till att köpa färdigförpackad sushi i affären. Att göra sushin själv på bra råvaror är så mycket godare än köpes alternativen. Det finns många välsorterade butiker där du hittar sushiris, bra fisk och ibland även äkta wasabi – även om det är sällsynt. Finns det inte i din vanliga matbutik så finns det vanligtvis på asiatiska affärer som färskvara eller wasabipulver. Det blir inte bara billigare om du gör sushin själv, utan du kan till och med få tillbaka pengar på köpet om du har ett bra kreditkort som ger dig pengar tillbaka på dina köp. För att hitta det bästa kreditkortet kan du jämföra de bästa kreditkorten idag.

 

Få cashback när du handlar sushi

När du handlar dina råvaror till sushin så kan du få bra rabatter och till och med cashback på ditt köp. Detta är förutsatt att du har ett bra kreditkort. Det finns väldigt många bra kreditkort att välja mellan på marknaden, men det finns några kreditkort som är extra bra för just matinköp. Mat är en av de större kostnaderna varje månad så att kunna skära ner på denna kostnad gör stor skillnad i ekonomin.

 

Coop MasterCard – poäng på allt du köper även utanför Coop

Ett bra kreditkort som är speciellt bra för matinköp som till exempel sushiris och lax är Coops MasterCard. Det kontokortet ger dig poäng på allt du handlar, inte bara på Coop även om du får mer poäng där. Gör du dina matinköp på Coop så är detta definitivt det bästa kreditkortet för dig. Du får 0,5 poäng upp till 1 000 kronor, 1 poäng för köp över 1 000 kronor upp till 2 000 kronor och så vidare. Max är 5 poäng per krona vilket du uppnår när du handlar för mer än 5 000 kronor, vilket många familjer gör på en månad. Utöver dessa poäng får du 0,5 poäng per krona när du handlar med ditt Coop MasterCard. Vart du än handlar får du 0,5 poäng per krona. Dessa poäng kan du sedan använda i Coops poängshop där du kan få checkar på gratis mat hos Coop men även värdebevis hos TUI, inträde på Skansen och mycket mer. Men detta kreditkortet ger dig så mycket mer än bonus och poäng på dina köp. Bland annat ingår en reseförsäkring och självrisk på upp till 15 000 kronor om du hyr en bil på resan.

 

ICA bankkort plus – få lägre matkostnad på ICA

Ica bankkort plus är ett betal och kreditkort. Det innebär att du både kan sätta in pengar på kortet och utnyttja en kredit. När du handlar på ICA och på Apoteket Hjärtat samt när du tar ut pengar så dras det från dina vanliga pengar, om du har pengar insatta på kortet. Övriga köp görs med kredit. Köpen på Ica och Apoteket Hjärtat görs även de med kredit om du inte har satt in pengar på kortet. Ica har bytt till så kallade Stammispoäng, och när du betalar med ditt Ica bankkort plus på ICA eller Apoteket Hjärtat så får du 20 extra stammispoäng.

 

Dubbel bonus hos ICA ger dig billigare matkostnader

Om du väljer att spara 500 kronor i månaden eller sätta in din lön på ditt Ica bankkort plus så får du dubbel bonus på alla köp du gör hos ICA. Hos ICA och Apoteket Hjärtat får du 1 poäng per krona om du använder ditt Ica bankkort plus. Dessa poäng kan du sedan använda till gratis mat. Så utan att du behöver göra någonting speciellt så kommer du skära ned på matkostnaden i och med att du får pengar att handla för, helt gratis. Och om du betalar din räkning i tid så tillkommer ingen ränta om du har utnyttjat en kredit. Har du inte utnyttjat någon kredit utan handlat för dina pengar som du har insatt på kortet så får du ändå samma förmåner, men slipper tänka på att betala räkningen.

Det är värt att tänka på att kreditkortet från ICA har en månadskostnad på 27 kronor. Så även om du betalar i tid och slipper ränta så tillkommer en liten kostnad. Men förutom denna kostnad har de inga aviseringsavgifter

 

Skär ned på matkostnaden och få billigare sushi med VISA

Matkorten från både ICA och Coop är utfärdade av MasterCard, men det finns bra alternativ från VISA också. Ikano Bank har ett kreditkort som alltid ger dig 1 % cashback på drivmedel och även rabatt i en specifik bransch i en hel månad. Matbutiker är en av de branscher där de återkommande erbjuder rabatter men även restauranger om du blir sugen på din favoritsushirestaurang. Med Ikano kortet är det perfekt att göra inköp på de ställena där du erbjuds rabatter och du kan på så sätt spara mycket pengar.