Bästa sushin i Stockholm → Alla sushirestauranger!

Sushi är både nyttigt och gott, men trots att så är fallet var det inte förrän i början av 90-talet som samma maträtt gjorde entré i Stockholm. Numera tillhandahåller många livsmedelsbutiker färdiglagad sushi. Det är förstås ett acceptabelt alternativ, men många anser samtidigt att inget slår stämningen i en äkta sushirestaurang.

I den här artikeln presenteras fem av de bästa sushirestaurangerna i Stockholm. De har valts ut tack vare att ryktet är gott, samt för att prisnivån inte är alltför tilltagen.

Budda Khan Teppanyaki

Budda Khan hittar ni i Mall of Scandinavia, Solna. Restaurangen serverar bland annat sushiris, lax-sushi samt avokado-sushi, och är en av Stockholmsområdets största sushirestauranger med sina 800 km2. På plats finns även ett sushiband som ser till att alla kan få ta del av delikatesserna, samt ett teppanyaki-bord, med uppgift att hålla råvarorna fräscha. Det märks tydligt att restaurangen storsatsat på både det visuella samt maten, och tack vare det återfinns de som etta i den här listan.

Raw Sushi and Grill

Denna restaurang hittar ni i Vasastan. De slog upp sina dörrar år 2003, och enligt dem själva ska Sumo Sushi och Krispy Lax vara två toppalternativ. Restaurangen kombinerar sushi-upplevelsen med en grillavdelning, där grillade rätter av alla typer serveras. Utöver det är baren välbesökt. I den hittar ni alltifrån klassisk japansk öl till roliga drinkar av olika slag. Mångsidigheten är en av Raw Sushi and Grills största egenskaper, och tack vare det har de blivit riktigt populära.

Minako Sho

I den Michelin-belönade sushirestaurangen Minako Sho återfinns huvudkocken Carl Ishizaki. Han och resten av personalstyrkan tillämpar mottot ”omakase”, som grovt översatt betyder ”överlämna valet till oss” eller ”kockens val”. Restaurangen är enkelt inredd, men det gör inte ett jota då både råvarorna och servicen är av högsta kvalitet. Minako Sho är utan tvekan en av Stockholms mest prisvärda sushirestauranger, och kan mycket väl vara värda ett besök.

Hattori Sushi Devil

I Norrmalm stöter ni på Hattori Sushi Devil, som är döpt efter en japansk samuraj vid namn Hattori Hanzo. På samma ställe återfinns över 20 fisksorter. Dessa serveras tillsammans med lite mer udda råvaror, såsom exotiska frukter och lite mer unika kryddor. Restaurangens mål är att skapa både klassiska samt traditionella sushirätter, och många stockholmsbor anser att de lyckas förträffligt med att göra så.

Blue Light Yokohama 

På Blue Light Yokohama är det inte bara sushi som gäller, men de kvalar in på listan i vilket fall. Stämningen är superb och inredningen är klassisk japansk. På menyn återfinns bland annat lax-sushi, tonfisk- och avokado-sushi, samt övriga varmrätter med krabba och oxkött. Som vi tidigare var inne och nosade på är restaurangen ingen renodlad sushirestaurang, men utbudet bör vara tillräckligt brett för att ni ska bli nöjda – oavsett om ni är sushi-torskar eller inte.

Vår förhoppning är att ni lyckats hitta en passande sushirestaurang tack vare de råd som getts. Oavsett om ni väljer att besöka någon av de restauranger som nämnts eller inte önskar vi er en trevlig smakupplevelse.